Lettre d`information

Recevoir les lettres d`information au format HTML (page web)Film

  

Frqncuski filmski karavan 04-06/07/14

Ciklus: ...iz ženskog ugla 

Ciklus filmova francuskih režiserki u okviru Francuskog filmskog karavana

Od 4. do 6. jula
Kulturni centar Novi Sad, Katolička porta 5

Ovaj novi ciklus koji predstavljaju Francuski institut, Kulturni centar Novi Sad i Cinema City, otkriva nam nekoliko savremenih francuskih rediteljki. One nam pričaju lične ili porodične priče, govore o muškarcima i ženama koji se bore protiv samoće, predrasuda, želja, bolesti...    


         
 Petak 4. jul - 19h
         Draga Pridans (Francuska, 2010, 80')
        
Režija : Rebeka Zlotovski
          Uloge: Lea Sejdu, Anais Demustije, Agat Šlenker


 

 

 

Pridans Fridman ima 17 godina. Pošto je naprasno ostala sama u porodičnom stanu, u školi upoznaje Marilin, buntovnicu koja je odvodi na divlju trkačku stazu Renžis, gde će se upoznati sa svetom trkačkih automobila i motora. Fascinirana društvom koje je upoznala, Renaldom, Frankom i ostalima, Pridans pokušava da se uklopi, prikazujući svoju usamljenost kao slobodu.
    

            Petak 4 jul - 21h
            Sin druge (Francuska, 2012, 105’)
           
Režija : Loren Levi
            Avec : Emanuel Devos, Paskal Elbe, Žil Sitruk  

 

 

Pre nego što će otići da odsluži vojni rok u Izraelu, Žozef otkriva da nije biološki sin svojih roditelja i da je nakon rođenja u bolnici zamenjen sa Jasinom, koji je odrastao u jednoj palestinskoj porodici. Život obe porodice je prilično uzdrman tim saznanjem koje ih tera na razmišljanja o svom identitu, sistemu vrednosti i ubeđenjima.       
     Subota 5. jul - 21h 
            Augustina (Franceuska 2012, 102’)
           
Režija : Alis Vinokur
             Uloge : Vensan Lendon, Stefani Sokolinski, Kjara Mastrojani 


 

 

 

Pariz, zima 1885. U jednoj bolnici, profesor Šarko proučava misterioznu bolest: histeriju. Devetnaestogodišnja Augustina postaje njegovo omiljeno zamorče, zvezda njegovih demonstracija hipnoze. Od predmeta proučavanja, ona polako postaje predmet njegove želje.

          
    
          Nedelja 6. jul - 19h
              Sastanak u Kirina (Francuska, Švedska, 2013, 97’)
             
Režija: Ana Novion 
               Uloge : Žan-Pjer Darusin, Anastasios Soulis, Klaes Ljungmark

 

 

 

 

Renomirani arhitekta Ernest živi za svoj posao. Jednog dana, dobija poziv od švedske policije nakon kojeg odlučuje da ode na dugo putovanje do Kirune u Laponiji. Tamo treba da potvrdi identitet leša osobe koju nikada nije upoznao, svog sina. Njegov put ukrstiće se sa Magnusovim, osećajnim i izgubljenim mladićem koji je potpuna suprotnost njemu samom, autoritarnom i podozrivom. U toku putovanja sa Magnusom, Ernest će upoznati deo sebe za koji nije znao...

 
        
 

           Nedelja 6. jul - 21h
           Rat je objavljen (France, 2011, 100’)                               
           Režija : Valeri Donzeli
            Uloge : Valeri Donzeli, Žeremi Elkaim, Elina Lovenson
 

Već na prvi pogled, Julija privlači Romea. Ljubav je obostrana i uskoro im se rađa sin, Adam. Pre nego što će napuniti dve godine, dečko počinje da brine roditelje, jer još uvek ne hoda i ponekad izenenada povraća. Nakon analiza i konstatovanja simptoma, dijagnostikovan mu je tumor. Romeo i Julija tada započinju bitku sa kancerom koji ugrožava život njihovog sina.


Francuski filmski karavan: Klasici

 

Francuski filmski karavan ponovo stiže u naš grad! Pridružite nam se u novoj filmskoj avanturi namenjenoj, kako sinefilima i poznavaocima francuske kinematgrafije, tako i svima onima koji žele da saznaju nešto više o klasicima francuskog filma. 

Od 04. do 06. aprila


Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5

Cena ulaznica 150 din, za članove medijateke Francuskog instituta jedna ulaznica važi za dve osobe. 


          Petak  04. mart - 19h
          Žil i Džim (Francuska, 1962, 105')
          Režija : Fransoa Trifo
          Uloga: Žan Moro, Oskar Verner, Anri Ser


  


 

Glavni junaci filma Žil i Džim, prema mnogima najboljeg Trifoovog filma, Nemac Žil i Francuz Džim zaljubljuju se u Ketrin i trojac postaje nerazdvojno društvo odlučno u nameri da živi život punim plućima uprkos svetskom ratu koji besni oko njih. Kada Žil izjavi svoju ljubav prema Ketrin, Džim odluči da se povuče uprkos svojim vlastitim osećanjima. Žil i Ketrin se venčavaju i dobiju ćerku, međutim Ketrin je i dalje zaljubljena u Džima...         

            Subota 05. april - 19h
            Hirošimo, ljubavi moja (Francuska, Japan, 1959, 92’)
            Režija : Alen Rene 
            Uloge : Emanuel Riva, Eiži Okada, Bernar Freson 

 

 

 

Prvi dugometražni film Alena Renea, sa Trifoovim ''Četiristo udaraca'' i Godarovim ''Do poslednjeg daha'', čini kultnu trilogiju francuskog Novog talasa. Reč je o drami koja opisuje ljubav između Francuskinje koja snima filmu Hirošimi i japanskog arhitekte. Oni će imati dva dana za ljubav, tokom kojih se ne zna da li će se ona nakon toga vratiti u Pariz na snimanje novog filma, i vratiti se svom mužu i deci, ili će ostati u Japanu sa svojom japanskom ljubavi.            
Subota 05. april - 21h 
            Pepe Moko (Francuska, 1937, 93’) 
            Režija : Žilijen Divivije
            Uloga : Žan Gaben, Mirej Balen, Gabrijel Gabrio


 

 

 

Pepe le Moko u francuskoj predratnoj kinematografiji predstavlja model za opis romantične strane ljudi sa margine i za slikanje mitologije neuspeha. To je narodska poezija u svom punom sjaju : loši momci, lake devojke, alkohol, opasne situacije i sentimentalnost.

 

          
             Nedelja 06. april - 19h
              Crveni krug (Francuska, Italija, 1970, 150’)
              Režija : Žan-Pjer Melvil
              Uloge : Alen Delon, Andre Burvil, Đan Marija Volonie

 

 

Crveni krug, nesumnjivo jedan od najboljih filmova francuskog film noara, prikazuje sudbine nekoliko likova koje pokreću različiti motivi, uz zajedničku nit – usamljenost.Nedelja francuskog filma

Filmovi iz četiri rezličita ciklusa Francuskog filmskog karavana, prikazana tokom 2013. godine.  Filmovi na francuskom jeziku sa srpskim titlovima, Fbiće prikazani u Kino sali Filozofskog fakulteta u okviru obeležavanja Meseca frankofonije 2014. 

Od 24. do 27. marta
Kino sala, Filzofski fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 2

Slobodan ulaz


         
 Ponedeljak  24. mart - 19h
          Anđela i Toni (Francuska, 2011, 87')
         
Režija : Aliks Delaport
          Uloga: Klotild Esme, Gregori Gadeboa, Evelin Didi


  

Anđela prelepa tajnovita žena sa mračnom prošlošću dolazi u mali ribarski gradić u Normandiji. Tu upoznaje Tonija, profesionalnog ribara sa kojim otpočinje vezu. Toni je zaveden ali sumnjičav šta jedna takva žena nalazi u njemu... „Neobična ljubavna priča na tragu braće Darden“ (Marianne). „Debitanski film koji najavljuje veliku karijeru mlade rediteljke“ (Elle).         

            Utorak 25. mart - 19h
            Sve što sija (Francuska, 2009, 100’)
           
Režija : Džeraldina Nakaš i Erve Mimran
            Uloge : Leila Bakti, Džeraldina Nakaš, Odri Lami 

 

 

Eli et Lila su kao sestre. Njih dve se poznaju od detinjstva i dele sve, uključujući i san i drugačijem, lepšem životu. Zapravo, one bi da odu iz pariškog predgrađa u kojem žive, na 10 minuta od Pariza. Eli i Lila ne žele da više budu na 10 minuta od života. Od sitnih obmana do velikih laži, njih dve će pokušati sve kako bi pokušale da uđu u svet kojem ne pripadaju, a u kojem im se sve čini mogućim. Ali sve što sija...            Sreda 26. mart - 19h 

            Koža boje meda (Francuska, 2012, 65) 
           
Režija : Loran Boalo i Jung
            Uloga : Vilijam Korin,Kristel Kornil, Žan-Lik Kušar 


 

 

Dvesta hiljada korejske dece raseljeno je po čitavom svetu nakon rata. Jedan od njih je Jung, rođen 1965. godine u Seulu, koga je usvojila jedna belgijska porodica 1971. godine. Film je adaptacija istoimene grafičke novele i bavi se ključnim trenucima u Jungovom životu. Otuđenje, identitet, uklapanje u novu sredinu, majčinska ljubav, nova porodica, sve teme su obrađene sa puno humora i emocija…

 

          
    
         Četvrtak 27. mart - 19h
              Lujza-Mišel (Francuska, 2008, 90’)
              Režija : Gistav Kervern i Benoa Delepin 
              Uloge : Jolond Moro, Buli Laner, Benoa Pelvurd

 

 

 

Negde u Pikardiji, šef jedne fabrike vešalica rešava da preko noći zatvori i isprazni fabriku, kako bi je izmestio. Sutradan, radnice se okupljaju i donose odluku da ono malo nova što su dobile kao odštetu zajednički ulože, tako što će unajmiti profesionalca da ubije gazdu.

 


  

Francuski filmski karavan 14-16/03/14

Ciklus: Horizonti 

Pet novih filmova, titlovanih na srpski, biće prikazano u okviru obeležavanja Meseca frankofonija.

Od 14. do 16. marta
Kulturni centar Novi Sad, Katolička porta 5

Za prvi vikend francuskog filma u 2014. godini, prikazujemo izbor filmova čija je priča satkana oko teme putovanja. Bilo da je reč o road-tripu na američki način ili introspektivnom putovanju, protagonisti i njihove avanture će nas podstaùi na smeh i plač, ali pre svega, na razmišljanje.  


         
 Petak 14. mart - 21h
          Venčanje u Mendozi (Francuska, 2013, 94')
        
Režija: Eduard Delik
         Igraju: Nikola Divošel, Filip Rebo, Benžamen Biole 


  

 Dva brata putuju na venčanje svog rođaka u Mendozu (Argentina). Konačno velika avantura o kojoj su toliko maštali… Međutim, po sletanju u Buenos Ajres, Antoan saznaje da ga je ostavila žena, što mu veoma teško pada. Kako bi oraspoložio svog mlađeg brata, Markus mu predlaže da se prepusti avanturi: vrele noći u glavnom gradu, putovanje tokom kojeg će upoznati veoma zanimljivog recepcionistu, najlepšu ženu na svetu, otkriti kamenje koje donosi sreću…

"Urnebesno smešni dijalozi (...), likovi u koje ćete se zaljubiti: dobro raspoloženje je glavni adut ovog filma. Zbog toga vam sa osmehom želimo srećan put!"

Dimitri Denorm, Pariscope
         

            Subota 15. mart - 19h
            Gadžo Dilo (Rumunija, Francuska, 1998, 100’)
           
Režija: Tonu Gatlif
            Igraju: Romen Diris, Rona Hartner, Izidor Šerban  

 

Nakon smrti svog oca, Stefan odlazi u Rumuniju u potragu za jednom nepoznatom pevačicom, čije je ime napisano na jednoj kaseti: Nora Luca. Tu kasetu je njegov otac neprestano slušao poslednjih dana svog života. Njegova potraga odvešće ga u romsko naselje gde će se sprijateljiti sa Isidorom, otkriti i prihvatiti njihovu kulturu, novu porodicu i - ljubav. Film je osvojio glavnu nagradu Fondacije Martini za najbolji film.

"Gađo dilo je idealan zaključak Gatlifovog triptiha o romskom narodu. Kada se na spontan način pomešaju autentičnost i lirski izraz, kinematografska sreća je na dohvat ruke."

Žan-Klod Loazo, Télérama            Subota 15. marta - 21h 

            Mobile Home (Francuska, Belgija, 2012, 95’)
           
Režija: Fransoa Piro
            Igraju: Artir Dipon, Gijom Gui, Žan-Pol Boner 


 

Simon je napustio svoju devojku i posao i odlazi u rodni grad, gde i dalje žive njegovi roditelji u penziji. Tamo pronalazi Žilijena, drugara iz detinjstva, koji živi sa svojim ocem. Jedne večeri, naprasno, ova dvojica tridesetogodišnjaka odlučuju da ispune dečački san: odlazak na veliko putovanje. Kupuju kamping vozilo i kreću na put sa entuzijazmom. Međutim, isprečava im se kvar…

‘’Lepo zamišljen kako u svojim komičnim situacijama, tako i u izlivima osećanja, "Mobile Home" je izvanredan film za opuštanje: lagan, parfimisan blagim mirisom apsurda, dobro odigran.’’

Noemi Lučani, Le Monde

 

          
    
          Nedelja 16. mart - 19h
              Trka brodova (Francuska, Belgija, 2010, 91’)
             
Režija: Bernar Belfroa 
              Igraju: Žofre Verbigen, Tjeri Ansis, Serži Lopez

 

 

 

Aleks je petnaestogodišnjak koji živi sa svojim ocem, u nasilničkom okruženju, pobunjen protiv svih. Kako bi izbegao neumoljivu svakodnevnicu, on beži u svoj omiljen sport, jedrenje, i opsesija mu postaje da sam pobedi na belgijskom šampionskoj regati. Njegov trener, Serži, i Mirijel, devojčica u koju je zaljubljen, omogućiće Aleksu da ponovo pronađe ljudske vrednosti koje je izgubio.

 
        
 

           Nedelja 16. mart - 21h
         Amerikano (Francuska, 2011, 105’)                               
         Režija: Matje Demi
         Igraju: Matje Demi, Selma Hajek, Džeraldina Čaplin  

Martin živi u Parizu sa Kler. Njihova veza nema budućnost. Kada mu umre majka, koja je živela u Kaliforniji, Marten mora da se vrati u grad svog detinjstva kako bi se pobrinuo za formalnosti koje se tiču njegovog nasledstva. Uznemirujuće slike iz negovog detinjstva vraćaju se na površinu …

"U višestrukoj ulozi scenariste, režisera i glumca ovog road-moviea, rame uz rame sa zlokobno senzualnom Selmom Hajek, Matje Demi ovde ostvaruje svoj vrhunac u karijeri."

Redakcija lista Ouest France


  

Francuski filmski karavan 08-23/12/13

Ciklus: Novi francuski film

Pet novih filmova, titlovanih na srpski, biće prikazano u okviru festivala Euro-In Film.

Od 08. do 23. decembra
Kulturni centar Novi Sad, Katolička porta 5


Ciklus najnovijih francuskih filmova, koji će, u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, biti predstavljen novosadskoj publici u okviru festivala Euro-In Film 2013, obradovaće sve sinefile koji vole dobre drame. Filmovi su titlovani na srpski jezik i prikazuju se u terminima u 19 ili u 21 sat.         
Nedelja 08. decembar - 21h
         Renoar  (201, 112’)                               
        
Režija: Žil Burdos
         Igraju: Mišel Buke, Krista Tere, Vensan Rotijers


 

 

Godina 1915. Azurna obala. Pred kraj života, slikar Renoar je skrhan gubitkom svoje supruge, bolima starosti i lošim vestima pristiglim sa fronta: njegov sin Žan je ranjen… Međutim, Andrea, devojka koja se u njegovom životu pojavila poput kakvog čuda, udahnuće starcu novi život. Kada se ranjeni Žan vraća kući radi oporavka, upoznaje se i biva fasciniran onom koja će postati zvezda vodilja porodice Renoar…            Četvrtak 12. decembar - 21h

            Jednog jutra (2011, 91’)
           
Režija: Žan-Mark Mutu
         Igraju: Žan-Pjer Darusen, Valeri Drevil, Gzavije Bovoa 

 

 

 

Jednog jutra Pol Vertre, uspešan bankar, voljeni muž i odgovoran otac dolazi na svoje radno mesto sa pištoljem, ubija dvojicu svojih šefova i zabarikadira se u svoju kancelariju. Dok policija pokušava da dođe do njega pratimo šta ga je dovelo do tog strašnog čina... „Ledena, gotovo hirurška analiza slučaja sa izvanrednim glumcima...“ (Le Figaro).
            Nedelja 15. decembar  - 19h

            Anđela i Toni (2011, 87’)
           
Režija: Aliks Delaport
            Igraju: Klotild Esme, Gregori Gadboa, Evlin Didi


 

Anđela prelepa tajnovita žena sa mračnom prošlošću dolazi u mali ribarski gradić u Normandiji. Tu upoznaje Tonija, profesionalnog ribara sa kojim otpočinje vezu. Toni je zaveden ali sumnjičav šta jedna takva žena nalazi u njemu... „Neobična ljubavna priča na tragu braće Darden“ (Marianne). „Debitanski film koji najavljuje veliku karijeru mlade rediteljke“ (Elle).

 

              Petak 20. decembar - 19h
              38 svedoka (2012, 65’)
             
Režija: Lika Belvo 
              Igraju: Ivan Atal, Sofi Kenton, Nikol Garsija

 

 

 

Stanari zgrade u ulici Pariz su u stanju šoka, devojka je zverski ubijena u njihovom dvorištu. Niko ništa nije video, ni čuo. Bar tako izgleda. Luj Morvan stiže dan posle tragedije i zatiče tmurnu atmosferu u zgradi. Slučajno saznaje da se kobne noći čuo plač koji su svi stanari morali da čuju... „Mračan, uzbudljiv, intezivan triler koji nikog ne ostavlja ravnodušnim“ (Le Monde).


        
Ponedeljak 23. decembar - 19h
         Državni posao   (2011, 112’)                               
        
Režija: Pjer Šeler
         Igraju: Olivije Gurme, Mišel Blan, Zabu Brajtman 

Ministra transporta bude u sred noći, desila se naizgled banalna saobraćajna nesreća koja zapravo može da ima nesagledive posledice po celu državu. Kreće odiseja jednog čoveka kroz lavirinte politike i državnih službi... „Odavno svet politike nije pokazan na tako uzbudljiv i intezivan način...“ (20 minutes).

 

 


Festival slobodna zona

Ove godine festival filma ,,Slobodna zona" održava se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine od 11. do 13. novembra. Imaćete priliku da vidite filmove realizovane u saradnji sa Francuskom, kao i dva francuska filma:

Žоres (dok.) r. Vinsen Dietre, Francuska, 2012, 83’ - Utorak 12 novembra u 20h
http://www.youtube.com/watch?v=eUWTAe0OMAE


Muškarača (igr.) r. Selin Sijama, Francuska, 2011, 82’ - Sreda 13 novembra u 20h

https://www.youtube.com/watch?v=Jb-Oys-IcWE

 

 Više informacije ovde
 

   

Francuski filmski karava 28-29/09/13

Ciklus: Dani z'animacije 3

Četiri nova animirana filma, titlovana na srpski, za velike i male!

Subota 28. i nedelja 29. septembar
Kulturni centar Novi Sad, Katolička porta 5

Treći ciklus animiranih filmova u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada  i  organizacijom Cinema City obradovaće ljubitelje crtaća od 9 do 99 godina! Filmovi su titlovani na srpski jezik i prikazuju se u dva termina, u 19 i 21 sat. Idealna prilika za porodični izlazak ili druženje sa novim školskim drugarima!

Napominjemo da će isti program biti prikazan takođe i u Kulturnom centru Kikinda (21-24/09/2013), kao i Zrenjaninu (oktobar 2013) u okviru Francuskog filmskog karavana.


        
 Subota 28. septembar - 19h
         Priče iz noći  (2011, 84’)                               
        
Mišel Oslo
         Glasovi : Žilijen Bleramis, Marin Grize, Mišel Elijas

 

 

Svake večeri, devojčica, dečak i kino operater nalaze se u jednom malom napuštenom bioskopu, prepunom čudesa. Troje prijatelja maštaju, crtaju, igraju se svih mogućih igara jedne magične noći kada sve postaje moguće...            Subota 28. septembar - 21h

            Dan vrana (2012, 96’)
           
Žan-Kristof Desen
            Glasovi : Žan Reno, Loran Dač, Izabel Kare

 


Dečak živi u srcu šume. Odgaja ga otac, kolos tiranin koji mu brani da ode iz šume. Izolovan od ljudi, dečak odrasta u divljini, okružen duhovima iz šume… Sve do dana kada biva primoran da ode do najbližeg sela gde sreće Manon…


            Nedelja 29. septembar - 19h

            Žan sa Meseca (2012, 95’)
           
Stefan Šeš
            Glasovi : Tomi Ungerer, Katarina Talbak, Ulrih Tukur


   

Francuski filmski karava 28-29/09/13

Ciklus: Dani z'animacije 3

Četiri nova animirana filma, titlovana na srpski, za velike i male!

Subota 28. i nedelja 29. septembar
Kulturni centar Novi Sad, Katolička porta 5

Treći ciklus animiranih filmova u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada  i  organizacijom Cinema City obradovaće ljubitelje crtaća od 9 do 99 godina! Filmovi su titlovani na srpski jezik i prikazuju se u dva termina, u 19 i 21 sat. Idealna prilika za porodični izlazak ili druženje sa novim školskim drugarima!

Napominjemo da će isti program biti prikazan takođe i u Kulturnom centru Kikinda (21-24/09/2013), kao i Zrenjaninu (oktobar 2013) u okviru Francuskog filmskog karavana.


        
 Subota 28. septembar - 19h
         Priče iz noći  (2011, 84’)                               
        
Mišel Oslo
         Glasovi : Žilijen Bleramis, Marin Grize, Mišel Elijas

 

 

Svake večeri, devojčica, dečak i kino operater nalaze se u jednom malom napuštenom bioskopu, prepunom čudesa. Troje prijatelja maštaju, crtaju, igraju se svih mogućih igara jedne magične noći kada sve postaje moguće...            Subota 28. septembar - 21h

            Dan vrana (2012, 96’)
           
Žan-Kristof Desen
            Glasovi : Žan Reno, Loran Dač, Izabel Kare

 


Dečak živi u srcu šume. Odgaja ga otac, kolos tiranin koji mu brani da ode iz šume. Izolovan od ljudi, dečak odrasta u divljini, okružen duhovima iz šume… Sve do dana kada biva primoran da ode do najbližeg sela gde sreće Manon…


            Nedelja 29. septembar - 19h

            Žan sa Meseca (2012, 95’)
           
Stefan Šeš
            Glasovi : Tomi Ungerer, Katarina Talbak, Ulrih Tukur

 

Žanu sa Meseca je dosadno. Zbog toga odlučuje da poseti Zemlju. Jednoga dana, kači se na rep komete i dolazi kod nas. Predsednik Sveta, ubeđen da se radi o kolonizaciji, organizuje poteru za njim. Kako bi mu pobegao, Žan sa Meseca će morati a se osloni na decu i na svoje novostečene prijatelje…

 

              Nedelja 29. septembar - 21h
              Koža boje meda (2012, 65’)
             
Loran Boalo i Jung
              Glasovi : Villijam Korin, Kristel kornil, Žan-Lik Kušar

 

 

Dvesta hiljada korejske dece raseljeno je po čitavom svetu nakon rata. Jedan od njih je Jung, rođen 1965. godine u Seulu, koga je usvojila jedna belgijska porodica 1971. godine. Film je adaptacija istoimene grafičke novele i bavi se ključnim trenucima u Jungovom životu. Otuđenje, identitet, uklapanje u novu sredinu, majčinska ljubav, nova porodica, sve teme su obrađene sa puno humora i emocija…

 

  

 

Žanu sa Meseca je dosadno. Zbog toga odlučuje da poseti Zemlju. Jednoga dana, kači se na rep komete i dolazi kod nas. Predsednik Sveta, ubeđen da se radi o kolonizaciji, organizuje poteru za njim. Kako bi mu pobegao, Žan sa Meseca će morati a se osloni na decu i na svoje novostečene prijatelje…